Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer de stoofpot in een kom en geniet van de subtiele smaak van gebrande whisky, zacht vlees en diverse groentes.
Snijd het vlees in blokken van ongeveer 1,5 - 2 cm. Kruid het vlees me zout en peper.
Verwarm in een grote stoofpan de boter. Als de boter is gestopt met bruisen voeg je het vlees toe. Deze bak je op hoog vuur aan alle kanten bruin. Blus het vlees vervolgens af met de Whisky.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Fruit de ui en knoflook mee. Zijn de ui en knoflook gefruit dan verdeel je de bloem over het geheel en laat je dit kort meegaren.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en worcestersaus toe en bak dit 1 minuut op laag vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water, laurierblad, de kruidnagels en tijm toe aan de pan en roer het goed door.
Breng het geheel even kort aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan ongeveer 60 minuten stoven.
Snijd de koolrabi en wortel in kleine stukjes van maximaal 1 cm groot. Voeg na een uur stoven de koolrabi en wortel toe, roer door en laat het geheel weer verder stoven voor 30 minuten.
Snijd de aardappel in stukjes en voeg vervolgens samen met de havermout toe aan de pan. Laat het geheel nog tenminste 30 minuten stoven totdat alle groentes beetgaar zijn en het vlees uit elkaar valt.
Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Proef de stoof en voeg naar smaak peper en zout toe.
De stoofpot is klaar om op te dienen. Garneer deze eventueel met wat wortelrasp.