Visstoof met courgette en prei

Visstoof met courgette en prei
  • Portie: 4
  • Bereiding: 0 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4.2 / 5)

Deze visstoof is gemakkelijk te maken en snel klaar. De prei samen met de Zaanse mosterd zorgt voor een heerlijke volle smaak.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 minuten. Schep de worteltjes door de prei en roer de mosterd erdoor. Verwarm ze 1 minuut mee.

  • Stap 2

    Voeg 100 ml water toe, breng dit aan de kook en stoof de groenten 6 minuten. Voeg de room toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat de vis in ca. 5 min. tegen de kook aan bijna gaar worden.

  • Stap 3

    Voeg de garnalen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

  • Stap 4

    Serveer het geheel met rijst.

Tips & variations

  • Je kunt de zalm ook vervangen voor mosselen

  • Lekker met een aardappel, puree, rijst of Rosti

x

Wachtwoord kwijt