Pindasoep
  • Portie: 8personen
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(0 / 5)

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit een scheut olie in een hoge pan met een dikke bodem.

  • Stap 2

    Fruit op een matig vuur de gesnipperde ui glazig. Voeg de knoflook, de Berbere kruiden, rode peper en gember toe, evenals 2 el ketjap. Laat dit alles even zacht worden.

  • Stap 3

    Doe de bouillon en de kokosmelk er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomatenblokjes en bleekselderij toe en laat het geheel 15 minuten koken.Laat de deksel van de pan in verband met schiften.

  • Stap 4

    Haal een beetje bouillon uit de pan. Doe dit in een aparte kom en roer hierin de pindakaas los, tot een glad mengsel. Voeg daarna het pindakaasmengsel toe in de pan en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Blijf roeren!

  • Stap 5

    Pureer de soep en doe voor het opdienen de verse koriander en pinda's in de soep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt