** Normaal

Biefstuksalade in grote schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 biefstukken
  • 1 zak rucola (circa 75 gram)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien, geschild en gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Halve uitgeperste limoen
  • 1 eetlepel olie
  • Zeezout

Salade met biefstuk

Frisse rucola maaltijdsalade met biefstuk en courgette. Goed als hoofdgerecht, maar zeker ook lekker voor de lunch.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 kg runderlappen, in blokjes van 2 tot 3 cm
  • 100 g ontbijtspek of reepjes
  • 3 wortels, kleingesneden
  • 2 uien, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes tijm (Bouquet garni)
  • 3 takjes peterselie (Bouquet garni)
  • 3 blaadjes laurier (Bouquet garni)
  • 500 ml runderbouillon
  • 330 ml bier met hoge gisting
  • 140 g tomatenpuree
  • 300 g champignons, gehalveerd
  • Spuitzak met gekarteld mondje van 2 cm
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 50 g boter, in blokjes
  • 125 ml hete melk
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Runderstoofschotel met bier en pureelaag

Runderstoof met bier, vol van smaak. Afgemaakt met gegratineerde rozetjes van aardappelpuree. In dit recept zijn er twee aardappelpuree varianten waarvan…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml. water
  • 150 gr. gele spliterwten
  • 1 eetl. gemalen komijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml. olie
  • zout en peper

Roti – pannenkoek

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben, zoals gemalen…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gr, kipfilet of kippendijen
  • 6 grote geschilde aardappelen
  • 250 gr. kousenband of dunne sperzieboontjes
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 350 ml. water
  • Olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
  • 2 eetl. kerrie (Surinaamse Massala)
  • 1 eetl. paprikapoeder (zoet)
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 theel. komijnzaad (Djintan)
  • 1 eetl. knoflookpoeder of 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Roti – kip

Geniet van deze Surinaamse roti. Lekker met kousenband, aardappels, eieren en een rotivel. Je kan de roti vegetarisch maken maar ook…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 200 ml Caramel/saus - basisrecept

Roomijs – caramel

Zeer zachte roomijs caramel voor ijsmachine of zonder ijsmachine.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 350 gr risotto rijst
  • 1,5 liter kippen- of paddestoelenbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 2 kleine uien
  • 50 gr boter
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

Risotto met paddenstoelen

Een heerlijke romige risotto met gemengde paddenstoelen en parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden gerecht, welke je vrij snel op tafel…

(4 / 5)
rendang Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 kemirinoten (kan ook zonder)
  • 6 middelgrote sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tot 3 lomboks (Spaanse peper)
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 tl laos of 2½ cm vers
  • 1 el kurkuma (koenjit)
  • 1 el zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 salamblaadjes/laurierblaadjes
  • 1 dikke stengel citroengras
  • 1 kilo runder sukadelappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 250 ml cocosmelk

Rendang Daging

Rendang daging is een heerlijk klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Door het gerecht urenlang in een kruidige kokosmelk te stoven smaakt het vlees…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g bloem
  • 10 g cacao poeder
  • 5 g baking soda
  • Snufje zout
  • 115 g ongezouten boter
  • 330 g basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 250 ml zonnebloem- of maisolie
  • 1 tl witte azijn
  • 2 tl vanille extract (of essence)
  • 250 ml karnemelk
  • 3 tl rode voedselkleurstof
  • 400 g Monchou
  • 115 g ongezouten boter (voor de frosting)
  • 1½ tl vanille extract
  • 250 g poedersuiker

Red Velvet cake

Een heerlijke, zachte, fluwelen en klassieke red velvet taart. Geschikt voor elk taart moment en een echte guilty pleasure.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 8 cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 250 g ricotta
  • 6 plakjes hartige taart deeg

Ratatouilletaart

Een goed vullende, gezonde hartige taart. Vol van smaak en heerlijke zachte groenten. Ook goed te serveren bij een lunch of brunch.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 gram amandelmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 5-6 dunne rabarberstelen
  • 2 theelepels grove suiker
  • Vanille-ijs om erbij te serveren

Rabarber pudding

Een overheerlijk toetje met rabarber. Gemakkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 flespompoen (+/- 900 gr)
  • 600 gr geschilde bospeen
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 95 gr hazelnoten
  • 10 gr verse bieslook
  • 400 ml kokosmelk
  • 1-2 groentebouillontabletten
  • Zure room
  • Balsamico-azijn

Pompoensoep met wortel

Een heerlijke vegetarische soep, welke ook bij kinderen in de smaak zal vallen door de zachte zoete smaak.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 gr. aardappelen (bloemige)
  • 50 gr. pittige, oude kaas of Parmezaan of geitenkaas
  • 1 ei
  • 1 el. maizena
  • Peper en zout

Pomme de terre Duchesse

Pomme duchesse een mooi en sierlijke vervanger voor de aardappelpuree of aardappelkroketjes. De puree in het recept spuit je met een…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g Farina 00 of bloem
  • 8 g gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olie
  • 250 ml handwarm water

Pizzadeeg – Napolitaans

Dit is een luchtig Napolitaans pizzadeeg zoals bij de pizzeria gebruikt wordt.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 gr)
  • 225 gr. rijst
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper

Pilav – Griekse rijst

Een heerlijk bijgerecht uit het Midden-Oosten, bestaande uit meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord.

(2.2 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g gerookte zalm
  • 1/2 courgette
  • 250 g gekookte bieten
  • 125 ml crème fraîche
  • Tuinkers
  • 1 pak blini's (16 stuks)

Zalmtorentje

Prachtige zalmtorentje als voor- of buffetgerecht.

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt