Red Velvet cake

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Bereiding: 35 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijke, zachte, fluwelen en klassieke red velvet taart. Geschikt voor elk taart moment en een echte guilty pleasure.

Ingrediënten

  • Taartbodem
  • Frosting
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Boter twee grote ronde of vierkante bakblikken van ongeveer 21cm in en bepoeder met cacaopoeder.

  • Stap 2

    Zeef de droge ingrediënten en roer deze door elkaar. Doe in een andere grote kom de boter en suiker en klop deze met de mixer tot een glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel. Voeg vervolgens de olie, azijn, de twee theelepels vanille extract, de karnemelk en de kleurstof toe en klopt tot een mooi glad mengsel. Pas bij het mixen op voor het opspatten van het mengsel. De kleurstof kan je kleding aantasten.

  • Stap 3

    Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en klop dit met de mixer tot één massa. Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de bakblikken en plaats deze samen in het midden van de oven. Bak de cake ongeveer 25-30 minuten. Test even of de cakes gaar zijn door er een prikker in te steken, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. Haal de cakes uit de oven en laat deze 10 minuten in het bakblik afkoelen. Vervolgens haal je de cakes uit het bakblik en laat je deze op een rooster volledig afkoelen.

  • Stap 4

    oor de frosting klop je de roomkaas, boter en 1½ theelepel vanille extract in 3 minuten tot één geheel. Voeg de poedersuiker toe en klop 2 minuten of tot het glazuur licht en luchtig is. Als de frosting te vloeibaar lijkt, voeg dan meer poedersuiker toe. Laat de frosting minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast voordat je deze gaat verwerken in de taart.

  • Stap 5

    Snijd de twee cakes waar nodig plat en leg de eerste op een taartschaal. Bedek deze laag met frosting en verdeel dit gelijkmatig. Leg de tweede laag erbovenop en bedek deze ook aan de bovenzijde met frosting. Eventueel kun je, wanneer je frosting over hebt, ook de zijkanten bedekken met frosting. In dit geval is er voor de garnering gebruik gemaakt van aardbeien, cacao, en overgebleven cakekruim. Dit kan natuurlijk naar eigen inzicht worden ingevuld.

  • Stap 6

    Na het bekleden laat je de taart nog even opstijven op een koude plek. Daarna is het tijd de taart aan te snijden en iedereen te laten genieten van een stukje Red Velvet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt