Roti – pannenkoek

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(0 / 5)

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben, zoals gemalen gele spliterwten of aardappelen en met smaakmakers als komijn en chilipeper.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Spoel de erwten af en zet ze op met zoveel water dat ze onder staan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe de gepureerde erwten in een schaaltje en voeg komijn, knoflook (/ui), peper en zout toe, meng het goed door elkaar.

  • Stap 2

    Doe het bakmeel met het water in een kom en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt -voeg evt. nog wat meel of water toe-. Maak van het deeg balletjes van zo'n 5 cm. groot.

  • Stap 3

    Bestuif je schone aanrecht met bloem en pak een balletje. Druk met je duim een kuiltje in het deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw dan het balletje in een draaiende beweging dicht. Herhaal dit met de andere balletjes.

  • Stap 4

    Rol ze met de deegroller uit tot flinke maar niet al te dunne pannenkoeken. Stapel ze op met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan mekaar plakken.

  • Stap 5

    Verhit een grote koekenpan zonder olie, leg de roti in de pan en kwast ondertussen de bovenkant in met olie. Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaat staan, net als een pannenkoek. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten.

x

Wachtwoord kwijt