Roomijs – Haagse hopjes

Roomijs Haagse hopjes
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(5 / 5)

Roomijs met Haagse hopjes voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Heerlijke roomijs met een lichte koffie- en karamelsmaak.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de melk, room en Haagse hopjes in een pan langzaam op. Blijf tijdens dit proces voortdurend roeren, zodat de hopjes smelten en de smaak wordt opgenomen door de melk en room.

  • Stap 2

    Klop in een schaal de eierdooiers tot een gladde massa en schenk onder voortdurend kloppen de warme room/hopjes rustig bij het opgeklopte ei.

  • Stap 3

    Doe vervolgens dit mengsel weer terug in de pan en laat onder voortdurend roeren op laag vuur indikken, totdat het mengsel een laagje vormt op de achterzijde van een houten lepel. LET OP! dat het mengsel niet meer aan de kook komt!

  • Stap 4

    Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot +/- 7 graden.

  • Stap 5 - IJsmachine

    Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker en laat het geheel 30 minuten draaien totdat de juiste structuur is bereikt. Giet vervolgens het roomijs in een ijsbak en bewaar in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.

  • Stap 5 - Zonder ijsmachine

    Doe de afgekoelde massa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt