Sauzen & Dressings

Pastasaus met spinazie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g varkenspoulet
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 tot 3 el Italiaanse tuinkruiden (basilicum, tijm en oregano)
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 tl suiker
  • Kruidenmix voor varkensvlees
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 250 g gehakte spinazie (vriezer)
  • Geraspte kaas Sardijnse Pecorino Romano

Pastasaus met spinazie

Heerlijke Italiaanse pastasaus met spinazie volgens het familierecept van mijn oom uit Sardinië. De combinatie met de Sardijnse Pecorino Romano kaas…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 dl water
  • 1 dl witte azijn
  • 180 g witte suiker
  • 60 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 2 el gembersaus of 1 el gemberpasta.
  • tomatenketchup
  • zout, peper
  • bindpapje (1 el Maïzena + 2 el water)

Zoetzure saus

Heerlijke zoetzure saus zoals je die bij de Chinees kunt krijgen voor over de Babi Pangang. Goed te gebruiken bij mijn…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 avocado's
  • Halve rode ui
  • Halve rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • Partje limoen
  • Halve tomaat
  • Zout en peper

Guacamole

Guacamole, de bekende Mexicaanse dip gemaakt van avocado.Heerlijk met tortillachips of bij taco’s.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 20 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 3 dl melk
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1 bosje verse dille / 1 tl vriesdroog
  • 2 tl fijne mosterd
  • Zout

Mosterd-dillesaus

Een mooie romige mosterd-dillesaus, zowel warm als koud te eten.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 g mascarpone
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 takjes oregano

Mascarpone parmezaancrème

Mascarpone parmezaancrème is een heerlijke zalvige kaascrème die breed te gebruiken is. Zo is het lekker voor op de pizza en…

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 350 ml magere yoghurt (naturel)
  • 1 eetl geraspte limoenschil
  • 2 eetl limoensap
  • 1 theel. limoensiroop

Limoendipsaus

Een frisse limoendipsaus die goed bij pittige gerechten past. Niet uit een zakje of pakje, maar homemade.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g pindakaas (evt. met nootjes)
  • mespunt trassi
  • 2 el olie
  • ½ tl djinten
  • ½ el suiker (rietsuiker)
  • 3 tl azijn
  • 2½ el ketjap
  • 1½ dl water
  • Vers gemalen peper

Javaanse satésaus (zoet)

Heerlijke licht zoete satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker en snel te maken voor bij de saté.

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes fijngestampte knoflook
  • 2 theelepels gemberpasta
  • halve pot pindakaas
  • 200 ml kokosmelk, aanvullen met gewone melk
  • 1 theelepel tomatenpuree of ketchup
  • 2 tot 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 halve rode peper of 1 madam Jeanette peper (alleen de schil)
  • 1 theelepel laos
  • Zout naar smaak

Javaanse satésaus

Heerlijke satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker voor bij de saté en snel te maken.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 eetl. mayonaise (merk Kewpie)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • wasabi uit een tube

Japanse wasabi mayonaise/dressing

Een heerlijke wasabi mayonaise die ook als dressing gebruikt kan worden op de salade.

(3.5 / 5)
Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk

Bechamelsaus

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus. Denk hierbij aan lasagne bolognese of moussaka, maar ook…

(5 / 5)
Hamburgersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eetl mayonaise
  • 2 eetl ketchup
  • 2 eetl piccalilly
  • 1/2 eetl witte natuur azijn
  • 1/2 eetl suiker
  • 1/2 tl chillipoeder
  • 1/2 tl zout (mag ook naar eigen smaak)
  • 1/4 ui - of lente-uitjes

Hamburgersaus

De enige echte ‘Secret Sauce’. Mooi romig met een volle smaak en een klein pitje. Maak de hamburgersaus eerder op de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 4 el ketchup of een klein blikje tomatenpuree
  • 2 el chilipoeder (geen cayenne!)
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 240 ml kip- of groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
  • 1/2 el bruine basterdsuiker

Enchiladasaus (pittig)

Deze enchiladasaus is snel en gemakkelijk te maken. De saus is goed te gebruiken over de enchilada of als smaakmaker bij de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 4 el ketchup of een klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 tl chilipoeder (geen cayenne!)
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 240 ml kip- of groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
  • 1/2 el bruine basterdsuiker

Enchiladasaus (mild)

Dit is een zeer milde enchiladasaus. Die goed te gebruiken is over de enchilada of vooraf als dipper met tortillachips.

(5 / 5)
Bbq saus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 tl Piment
  • 1 tl Tabasco
  • 30 g roux voor de binding
  • 1 blik Pomodoro (gepelde tomaat in stukjes)400g
  • 1 blik doppio concentrato di pomodoro (tomatenpuree) 140g
  • 2 el olijfolie
  • 50 g suiker
  • 250 ml water

Barbecuesaus

Een traditionele Amerikaanse barbecuesaus die goed smaakt bij kip, spareribs en hamburgers.

(4.5 / 5)
Aioli Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • rasp van 1 citroen
  • scheutje tabasco
  • zout en peper
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 156 kcal
  • Fat: 17,1 g
  • Serving Size: 20 g

Aioli – Knoflookmayonaise

Aioli, oftewel knoflookmayonaise is iets dat niet mag ontbreken bij tapas. De aioli is lekker op een stokbroodje of als sausje…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt