Aioli – Knoflookmayonaise

Aioli
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 10 m
Loading...
(5 / 5)

Aioli, oftewel knoflookmayonaise is iets dat niet mag ontbreken bij tapas. De aioli is lekker op een stokbroodje of als sausje om in te dippen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarden

Calories
156 kcal
Fat
17,1 g
Serving Size
20 g

Werkwijze

  • Stap 1

    Pers de knoflook uit en rasp de citroen met een fijne rasp.

  • Stap 2

    Meng de mayonaise met knoflook, citroenrasp, olijfolie, mosterd en tabasco en breng op smaak met peper en zout. Proef de aioli en bepaal of je extra zout en peper moet toevoegen.

  • Stap 3

    Deze aioli is lekker fris door het toevoegen van de citroenrasp en de tabasco geeft net dat beetje extra pit. Bij het weglaten van deze twee ingrediënten krijg je de traditonele aioli. Bewaaradvies: bewaar de aioli in een afgedekt bakje in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt