Enchiladasaus (licht pittig)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 0 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Dit is een licht pittige enchiladasaus. Die goed te gebruiken is over de enchilada of vooraf als dipper met tortillachips.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de olie in een steelpan op matig-hoog vuur. Voeg de bloem toe en roer dit door de olie. Laat de bloem zachtjes garen gedurende één minuut.

  • Stap 2

    Voeg hier vervolgens de ketchup of tomatenpuree en de bruine basterdsuiker aan toe. Voeg de kruiden (chilipoeder, knoflook, zout, komijn, oregano en bouillon) toe aan het geheel en laat het op een lage warmtestand zachtjes 10-15 minuten pruttelen tot er een mooie saus dikte ontstaat. Laat de saus rustig afkoelen voor verdere toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt