Tzatziki – Cacık

Tzatziki
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 60 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 1:05 h
Loading...
(5 / 5)

Tzatziki oftewel Cacık, komt oorspronkelijk uit Turkije en is een fris bijgerecht, die veelal als saus of dip wordt gebruikt. Met dit recept is het ook erg makkelijk zelf te maken, dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de komkommers en snijd de topjes er aan beide zijden vanaf.

  • Stap 2

    Rasp de komkommers met een grove rasp fijn.

  • Stap 3

    Doe de komkommerrasp in een vergiet en druk dit met bijvoorbeeld een lepel goed aan, zorg dat zoveel mogelijk vocht uit de komkommers gaat.

  • Stap 4

    Zet het vergiet met de komkommers voor in ieder geval 40 minuten weg zodat het vocht zoveel mogelijk kan ontsnappen.

  • Stap 5

    Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook boven de yoghurt uit. Was de kruiden en snijd deze vervolgens fijn.

  • Stap 6

    Als de komkommer de kans heeft gehad zo goed mogelijk uit te lekken, zet je er nog wat extra kracht op met een lepel om het laatste vocht kwijt te raken. Doe de komkommerrasp vervolgens bij de yoghurt in een kom.

  • Stap 7

    Voeg aan de komkommerrasp en yoghurt de kruiden, olijfolie, het sap van de citroen, poedersuiker toe en roer dit goed door.

  • Stap 8

    Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe aan het mengsel. Is het mengsel naar smaak? Dan is je Tzatziki klaar.

Tips en variaties

  • Je komkommer raakt het vocht nog beter kwijt als je deze een dag van te voren raspt en een nachtje in een vergiet laat staan.

  • Zet iets zwaars op de komkommerrasp zodat er meer vocht wordt onttrokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt