Barbecuesaus

Bbq saus
  • Portie: 12
  • Bereiding: 0 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4.5 / 5)

Een traditionele Amerikaanse barbecuesaus die goed smaakt bij kip, spareribs en hamburgers.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui in suiker (fijn). Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat hij glazig ziet.

  • Stap 2

    Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg deze aan de gefruite ui toe en laat het even mee fruiten.

  • Stap 3

    Voeg de gepelde tomaat, tomatenpuree en 250 ml water aan het geheel toe en breng dit zachtjes aan de kook

  • Stap 4

    Breng het geheel op smaak met 2 tl Piment, 1 tl Tabasco, 50 gram suiker en peper en zout. De hoeveelheden kunnen altijd naar eigen smaak worden aangepast.

  • Stap 5

    Als de saus kookt roux toevoegen of een ander bindmiddel. Daarna saus laten afkoelen en in de koeling plaatsen.

  • Stap 6

    Als de saus gekoeld is kan hij heerlijk bij het vlees gebruikt worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt