Hoe fijn is het als je iets in je mond stopt dat zorgt voor een ware verrassing. Zo is het ook met dit beenhammetje geglaceerd met honing uit de oven. Een simpel recept dat een fijn mondgevoel geeft tijdens het eten.
Haal de beenham een half uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast, zodat de beenham eerst op kamertemperatuur komt.
Verwarm de oven voor op 160℃. Zet hem op onder- en bovenwarmte (geen hete lucht gebruiken, dit maakt het vlees droog!).
Braad de beenham in een braadpan met de roomboter goed aan.
Zet de beenham met het braadvocht in een ovenschaal en laat hem 90 minuten garen. Keer de beenham na 30 minuten om en schep er met een lepel wat braadvocht overheen.
Draai na 30 minuten de beenham weer en smeer nu wat honing over het vlees en laat hem vervolgens 15 minuten verder garen.
Draai vervolgens voor de laatste keer het vlees en smeer over deze zijde ook wat honing. Nu nog 15 minuten wachten en de beenham kan de oven uit.
Haal de beenham uit de oven en pak hem in aluminiumfolie, zodat hij even kan rusten. Na 15 minuten kan de beenham gesneden worden in stukken van 1 cm breed.
De beenham kan warm of koud worden gegeten.
De beenham is lekker met onze zelfgemaakte honing mosterdsaus.