Stroganoff balletjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(3.5 / 5)

Een eenpansgerecht met smaakvolle gehaktballetjes in een romige Stroganoffsaus. Lekker bij bijvoorbeeld verse friet of rösti.

Ingrediënten

  • Gehaktballetjes
  • Voor de saus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom. Maak je handen wat nat en kneed alles goed door elkaar totdat er een stevige massa ontstaat en alles goed verdeeld is. Maak je handen vervolgens opnieuw nat en draai balletjes van het gehakt. Je haalt er ongeveer 20 uit dit mengsel.

  • Stap 2

    Laat een hapjespan warm worden en voeg de gehaktballetjes toe. Bak deze rondom aan en schep de balletjes uit de pan. Bewaar ze even in een kom of op een bord.

  • Stap 3

    Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de paprika in dunne reepjes. Als de paprika vrij groot is, kan je de reepjes halveren. Kook 250 ml water en maak hiervan de bouillon.

  • Stap 4

    Fruit in het vet van de gehaktballetjes de ui en knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprikapoeder, de gerookte paprikapoeder en chilipoeder toe en bak dit mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit op halfhoog vuur mee met het mengsel. Blus af met de cognac/whisky.

  • Stap 5

    Voeg vervolgens de bouillon toe aan het mengsel en roer dit goed door. Voeg daarna de worcestersaus, tabasco en de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Wanneer het mengsel kookt, zet je het vuur laag, voeg je de balletjes toe en laat je het geheel zo'n 10 tot 15 minuten rustig door pruttelen. Mocht de saus na deze tijd nog vrij dun zijn, kan je deze wat indikken met bijvoorbeeld wat maizena.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt