Italiaanse balletjes in paprikasaus

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 20
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(3 / 5)

Deze balletjes zijn top voor op een tapasplank. De saus is gemaakt van de basis voor de geroosterde paprika-tomatensoep en is daardoor erg smaakvol.

Ingrediënten

  • Gehaktballetjes
  • Voor de saus (van de soep)
  • Voor de saus (zonder soep)
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom. Maak je handen wat nat en kneed alles goed door elkaar totdat er een stevige massa ontstaat en alles goed verdeeld is. Maak je handen vervolgens opnieuw nat en draai balletjes van het gehakt. Je haalt er ongeveer 20 uit dit mengsel.

  • Stap 2

    Laat een hapjespan warm worden en voeg de gehaktballetjes toe. Bak deze rondom aan en schep de balletjes uit de pan. Bewaar ze even in een kom of op een bord.

  • Stap 3 - saus zonder soep

    Wil je geen soep maken? Maar wel eenzelfde soort saus creëren? Snijd de paprika's en tomaten in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Verwarm in een pannetje een beetje olijfolie en fruit hierin de knoflook. Doe hier vervolgens de paprika's en tomaten stukjes bij en bak deze gaar. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Pureer het mengsel tot een gladde saus en voeg de balletjes hieraan toe.

  • Stap 4 - saus met soep

    Maak je ook de soep als gerechtje? Dan kan je voordat de bouillon bij de soep gaat er een soeplepel uithalen en in de pan met gehaktballetjes doen.

x

Wachtwoord kwijt