Courgetteballetjes

Courgetteballetjes op een antipasti plank
  • Hoeveelheid: 25
  • Portie: 1
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Deze balletjes van courgette zijn heerlijk als snack of als vegetarische balletjes in een pastasaus. De courgetteballetjes zijn als snack lekker met een dipsaus van tomaat, maar zijn ook zonder dip erg lekker.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Zet de oven aan op onder- en bovenwarmte op 200 graden. Haal de bakplaat van te voren uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

  • Stap 2

    Was de courgette en rasp deze met een grove rasp.

  • Stap 3

    Doe de geraspte courgette in een fijn vergiet of een zeef en druk het vocht eruit. Dep de courgette droog met een schone theedoek of stevig keukenpapier. Doe de courgette vervolgens in een kom.

  • Stap 4

    Rasp de parmezaanse kaas fijn met een fijne rasp en voeg dit bij de courgette.

  • Stap 5

    Was de verse kruiden en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak ook deze goed fijn. Doe beide vervolgens bij de courgette in de kom.

  • Stap 6

    Breek de eieren en voeg toe aan het mengsel. Voeg vervolgens de panko eraan toe.

  • Stap 7

    Voeg peper en zout naar smaak toe en roer het geheel goed door elkaar. Is alles gemengd? Dan is het tijd om balletjes te maken.

  • Stap 8

    Haal met een dessert- of theelepeltje telkens een schep van het mengsel uit de kom en vorm hier in je hand balletjes van. Leg het balletje vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat.

  • Stap 9

    Heb je alle balletjes gevormd en is het mengsel op? Zet de bakplaat dan in het midden van de oven en bak de balletjes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tips en variaties

  • Je kan de balletjes zowel koud als warm eten. De balletjes zijn daardoor ook zeer geschikt op borrelplanken en buffetten.

  • Heb je geen panko? Je kan ook gebruik maken van broodkruim/paneermeel.

  • Maak voor het rollen van de balletjes je handen even nat, dan blijft het mengsel niet aan je handen plakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt