Loempia gerookte kip

  • Hoeveelheid: 8
  • Portie: 8
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(0 / 5)

Deze loempia met gerookte kip is een variatie op de Chinese loempia. De loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer in de Chinese, Indonesische, Vietnamese en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Bij dezen die van ons.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snij alle groenten in gelijkmatige vorm in reepjes van +/- 5 cm en vermeng deze goed door elkaar, Snijd de gerookte kip in mooie dunne plakjes.

  • Stap 2

    Maak een rijstvel onder de kraan iets nat zodat het zacht en verwerkbaar wordt. Leg het vel uit en beleg deze met een paar plakjes gerookte kip iets onder het midden. Leg vervolgens de groentemix eroverheen.

  • Stap 3

    Sla de onderkant over de vulling heen.

  • Stap 4

    Sla vervolgens de zijkanten naar binnen.

  • Stap 5

    Rol de loempia's strak op.

  • Stap 6

    Frituur de loempia's in hete olie goudbruin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt