Vijgen met gorgonzolamousse

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 1:15 h
Loading...
(5 / 5)

Een makkelijk te maken amuse van verse vijg met gorgonzolamousse. Goed te gebruiken om bijvoorbeeld de smaak van vis te neutraliseren.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Klop de gorgonzola romig met een vork. Dit is wat lastig, maar goed roeren helpt. Hoe langer je roert, des te romiger de gorgonzola wordt. Lukt het dan niet, zet dan je schaaltje met de gorgonzola in wat warm water.

  • Stap 2

    Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Voeg daarna de slagroom beetje bij beetje toe aan de de gorgonzola. Meng het geheel goed door elkaar.

  • Stap 3

    Doe de mousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en laat de mousse minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  • Stap 4

    Was voor het serveren de vijgen. Snijd de vijg in vieren en snijd los van de schil. Snijd het vruchtvlees in twee stukjes en leg terug in de schil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt