Taartjes van aubergine en courgette

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

Kleine taartjes van courgette, aubergine en tomaat, heerlijk als hapje op een verjaardag of als tapas op een tapasplank. Snel klaar en ook goed van te voren voor te bereiden.

 

 

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Was de courgette, aubergine en tomaten en snijd deze in dunne plakken van ongeveer 5 mm dik.

  • Stap 2

    Meng de olie met de kruiden en knijp de knoflooktenen hierboven fijn. Meng het geheel totdat er een kruidenolie ontstaat, welke je met een kwastje kan smeren.

  • Stap 3

    Neem de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier of een bakmatje op.

  • Stap 4

    Verdeel de helft van de plakken aubergine op de bakplaat en smeer deze met een kwastje in met de kruidenolie. Leg hierop vervolgens een courgette plak en smeer deze ook in. Leg een plak tomaat erop en dek weer af met een plak aubergine. De laatste plak aubergine smeer je vervolgens ook in met de kruidenolie.

  • Stap 5

    Herhaal stap 4 totdat alle plakken groente op zijn of wanneer je voldoende taartjes hebt.

  • Stap 6

    Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taartjes in ongeveer 20 minuten gaar. De taartjes zijn zowel warm als koud te eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt