Ricottamousse met vijgen en parmaham

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(4.8 / 5)

Een lichte en luchtige amuse, gemaakt van een mousse van ricotta, vijg en Parmaham. Leuk voor op buffetten, als voorgerecht of als tapas.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd 1 plak Parmaham in vier repen. Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de repen Parmaham kort aan. Laat uitlekken op keukenpapier en hak fijn.

  • Stap 2

    Was de vijgen en snijd deze in kleine blokjes.

  • Stap 3

    Schep de ricotta in een kom, kruid deze met peper en klop enkele minuten los met een garde. Voeg de fijngehakte parmaham en de stukjes vijg toe en spatel dit voorzichtig door de ricotta.

  • Stap 4

    Schep de ricottamousse in glaasjes en garneer met de rest van de in reepjes gesneden Parmaham. Serveer goed gekoeld.

x

Wachtwoord kwijt