Biefstuk uit de oven

Biefstuk uit de oven op een bord met gebakken aardappelen en sperziebonen
  • Portie: 2
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(4 / 5)

Heerlijke Ierse biefstuk in de oven gegaard met een rode wijnsaus met sjalotjes. Maak er een complete maaltijd van met vers gebakken aardappelschijfjes en bijvoorbeeld sperziebonen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Neem de biefstukken uit de koelkast en laat ze gedurende een half uur op kamertemperatuur komen. De de biefstukken droog.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 100°C.

  • Stap 3

    Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit een ½ theelepel boter en een ½ eetlepel olie op middelhoge stand tot de boter niet meer bruist. Zet de warmtebron iets hoger en schroei de biefstukken in een paar minuten rondom aan.

  • Stap 4

    Leg het vlees op de bakplaat en schuif 5-10 minuten voor het serveren in de oven.

Tips en variaties

  • Heerlijk met onze rode wijnsaus met sjalotjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt