Snackballetjes Indisch

  • Hoeveelheid: 30
  • Portie: 1
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Heerlijke snackballetjes met een Indische twist. Eén portie is goed voor 30 a 40 balletjes.

Ingrediënten

  • Balletjes
  • Ketjapsaus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng alle ingrediënten voor de snackballetjes in een ruime kom goed door elkaar.

  • Stap 2

    Neem voor een mooie snackballetjes ongeveer 16 gram gehaktmengsel uit de kom. Vorm er met natte handen mooie balletjes van.

  • Stap 3

    Laat vervolgens de balletjes afgedekt 20 tot 30 minuten in de koelkast even rusten.

  • Stap 4

    Neem een braadpan en verwarm hierin 40 tot 50 gram bak- en braadboter. Als de boter licht begint te kleuren braad dan de balletjes, door deze regelmatig om te keren, goudbruin.

  • Stap 5

    Zet de verwarmingsbron laag en laat de balletjes, met de deksel op de pan, nog +/- 10 minuten zachtjes op staan.

  • Stap 6

    Fruit de fijn gesnipperde ui en de knoflook in wat olie, voeg er de sesamzaadjes aan toe en laat deze even mee bakken.

  • Stap 7

    Voeg de ketjap, bruine basterdsuiker, water en witte wijnazijn toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen. Om de saus wat steviger te maken kun je deze met wat Maizena-express binden.

  • Stap 8

    Voeg de balletjes toe aan de ketjapsaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt