Pittige satékip

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(0 / 5)

Pittige satékip is een lekker Indonesisch bijgerecht, heerlijk bij de rijsttafel of op een broodje. Bestaat uit een lekkere zachte kip in een pittige satésaus.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd eerst de ui en knoflook fijn. Snijd vervolgens de kipdijfilet in stukjes en verhit de zonnebloemolie in een pan.

  • Stap 2

    Wanneer de olie heet is, braad dan de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep vervolgens de kip met een schuimspaan uit de pan en zet even weg.

  • Stap 3

    Bak in de overgebleven olie de uien glazig en voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe. Voeg daarna de bouillon, azijn, ketjap en ketchup toe en roer dit goed door.

  • Stap 4

    Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe. Roer ook dit goed door het vocht en voeg vervolgens de gebraden kip blokjes weer toe aan het geheel.

  • Stap 5

    Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Laat de kip nog ongeveer 20/25min zachtjes pruttelen. Lekker te serveren bij een rijsttafel of op een broodje met boontjes en zuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt