Een licht tot pittig hoofdgerecht met kipfilet, rode peper en pittige kaas. Kipfilet a la Pizzaiola is een zeer gemakkelijk en snel te bereiden recept.
Kook de pasta in een pan met ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper zachtjes aan.
Het geheel afblussen met de wijn en laten inkoken. Snijd de courgette in dunne plakjes en halveer deze. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, courgette en de oregano toe. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt de warmtebron zachter zetten en het geheel laten indikken tot een mooie stevige saus. Eventueel verder op smaak brengen met wat peper en zout.
Laat de oven alvast voorverwarmen op 200 graden. In de tussentijd de kipfilet in dunne plakken snijden en bestrooien met wat peper en zout. Verhit in een koekenpan een eetlepel olie en bak de kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin. Voeg het vervolgens toe aan de mooi ingedikte tomatensaus.
Doe een schep saus in een ovenschaal en verdeel hierover de gekookte pasta en strooi er wat geraspte pittige kaas over. Vervolgens weer een schep saus, pasta en kaas. Dek de bovenkant af met een laag van 100 gr geraspte zachte kaas. Ongeveer 10 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Serveer het geheel op een bord eventueel met een stukje ciabatta en of een frisse salade.