• Portie: 8personen
  • Voorbereiding: 15 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit een scheut olie in een hoge pan met een dikke bodem.

  • Stap 2

    Fruit op een matig vuur de gesnipperde ui glazig. Voeg de knoflook, de Berbere kruiden, rode peper en gember toe, evenals 2 el ketjap. Laat dit alles even zacht worden.

  • Stap 3

    Doe de bouillon en de kokosmelk er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomatenblokjes en bleekselderij toe en laat het geheel 15 minuten koken.Laat de deksel van de pan in verband met schiften.

  • Stap 4

    Haal een beetje bouillon uit de pan. Doe dit in een aparte kom en roer hierin de pindakaas los, tot een glad mengsel. Voeg daarna het pindakaasmengsel toe in de pan en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Blijf roeren!

  • Stap 5

    Pureer de soep en doe voor het opdienen de verse koriander en pinda's in de soep.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password