Erwtensoep

Bord erwtensoep
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 1:20 h
  • Klaar in: 1:40 h
Loading...
(5 / 5)

Het is winter, buiten vriest het en je hebt net een lange wandeling achter de rug. Wat is er dan lekkerder dan met een bord warme erwtensoep weer op te warmen. Lekker met roggebrood en katenspek of een vers stokbroodje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Breng in een soeppan het water met de erwten, karbonaden en het laurierblad aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Verwijder het schuim wat eventueel boven komt drijven met een schuimspaan.

  • Stap 2

    Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 1 cm. Was de preien en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de selderij fijn.

  • Stap 3

    Neem de karbonaden uit de pan en snijd in kleine blokjes. Doe terug in de pan. Voeg de knolselderij, prei en ¾ van de selderij toe en roer door. Voeg een bouillonblokje toe. Laat de soep nog 60tot 80 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig.

  • Stap 4

    Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep.

Tips en variaties

  • Lekker met roggebrood en katenspek of vers stokbrood met een streepje roomboter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt