• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 60 m
  • Klaar in: 1:20 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Deze Moussaka is zeker de moeite waard om te maken. Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig van de Turkse keuken.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Fruit de fijngesneden ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het gehakt tot deze lichtbruin ziet. Voeg vervolgens de wijn, piment, het kaneelpoeder, fijn gesneden munt en de tomatenstukjes toe. Laat dit dan op een laag vuur zachtjes inkoken. Voeg er op het laatst de fijngehakte peterselie aan toe. Kook in een andere pan de aardappels +/- beetgaar en snijd deze in plakjes.

  • Stap 2

    Besprenkel de in plakken gesneden aubergine met wat olijfolie, peper en zout en bak deze in een andere pan lichtbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.

  • Stap 3

    Verwarm in een steelpan de melk met het laurierblad. Laat deze 20 minuten zachtjes doorwarmen, zodat de smaak van het laurierblad wordt opgenomen door de melk.

  • Stap 4

    Verwarm in een andere steelpan de boter. Als de boter warm begint te worden roer daar dan geleidelijk de bloem door heen. Er ontstaat nu een mooie roux. Voeg hier dan geleidelijk de verwarmde melk, zonder het laurierblad, aan toe. Zorg steeds dat de melk is opgenomen door de roux, voordat je er nieuwe aan toevoegt. Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop de twee eieren in een schaaltje. Voeg hier tijdens het kloppen een klein beetje warme roux saus aan toe (familie maken!). Klop dit mengsel dan vervolgens goed door de gehele saus.

  • Stap 5

    Verwarm de oven op 180 graden. Doe in een ovenschaal het ingekookte gehakt mengsel en de plakken aubergines. (Je kunt het ook lekker door elkaar mengen of de aubergines in stukjes snijden) Leg hierboven op de in plakjes gesneden aardappel. Giet hier dan geleidelijk de saus overheen en zet dit 30 tot 40 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin kleurt.

  • Stap 6

    Serveer de Moussaka op een plat bord met een frisse Griekse salade of brood.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password