Zalmpasta met broccoli

Zalmpasta broccoli
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Heerlijke romige zalmpasta met broccoli en in de oven geroosterde tomaatjes. Deze pasta leent zich uitstekend voor momenten waarop je snel een lekker gerecht wilt neerzetten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarden

Calories
550

Werkwijze

  • Stap 1

    Zet een pan water op. Snijd de broccoli in kleine roosjes (je kunt eventueel een zak broccoliroosjes gebruiken). Blancheer vervolgens de broccoli in de pan met water tot dat deze beetgaar is. Schep de broccoli eruit en vul de pan aan met water om de pasta in te koken.

  • Stap 2

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een wok of grote hapjespan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de mascarpone en crème fraîche toe en roer dit door elkaar.

  • Stap 3

    Hak de peterselie fijn en voeg dit samen met de andere kruiden toe aan het mengsel. Even proeven, mis je nog iets qua kruiden doe dat er dan bij. Voeg vervolgens de broccoli toe en schep het geheel om (zet het vuur vervolgens laag).

  • Stap 4

    Snijd de zalm in snippers (of gebruik een bakje zalmsnippers) en voeg deze vlak voor het opdienen toe aan het geheel. Als de pasta gekookt is, voeg je deze ook toe aan het mengsel en smullen maar.

Tips & variations

  • Philadelphia met knoflook & fijne kruiden is ook erg lekker om te gebruiken als roomkaas.

  • De geroosterde tomaatjes kunnen al vooraf gemaakt worden. Ga voor het recept naar Geroosterde-cherrytomaatjes op onze website.

x

Wachtwoord kwijt