• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Een heerlijke gebonden preisoep, geserveerd met zacht uitgebakken magere spekreepjes. Lekker voor bij de lunch maar ook als hoofdgerecht met brood.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Fruit de en de knoflook met wat olie in de pan. Snijd de prei in ringen, schil de aardappel en snijd deze in blokjes.

  • Stap 2

    Voeg ruim de helft van de prei en 1/3 van de aardappelblokjes toe aan de ui en knoflook en bak dit even mee. Breng op smaak met wat peper en kerrie. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.

  • Stap 3

    Pureer de soep glad en voeg de achtergehouden prei en aardappelblokjes toe. Laat dit nog 10 minuten meekoken totdat de aardappel gaar is.

Tips & variaties

  • Serveer de preisoep met wat fijngesneden verse bieslook en uitgebakken magere spekreepjes.

Reacties (2)

  • sjaak

    in de ingredientenlijst wordt de aardappel niet vermeld,kunt u dit aanpassen?

  • Astrid

    Beste Sjaak, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb de aardappel aan de ingrediëntenlijst toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt