Mexicaanse rijstschotel

Mexicaanse rijstschotel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Waan je met dit simpele eenpansgerecht voor even in Mexico. Combineer met de zure room en guacamole en je hebt een nog completere maaltijd.

Ingrediënten

  • Rijstschotel
  • Guacamole
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Guacamole

    Ontdoe de avocado's van de schil en de pit, prak deze vervolgens op een bord volledig fijn. Een paar chunks erin mag best als je daarvan houdt. Snipper de halve rode ui en de knoflook en voeg dit eraan toe. Knijp een halve citroen uit over het mengsel en voeg alvast naar smaak wat peper en zout toe. Prak alles door elkaar er ontstaat dan een smeuïge massa. Snijd de tomaat in parten en haal het vruchtvlees eruit. Snijd de tomaat vervolgens in hele kleine stukjes en roer dit door de guacamole. Proef de guacamole en voeg naar smaak nog wat extra peper of zout toe.

  • Stap 2

    Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika in kleine stukjes en snijd de chorizo door de helft en de helften vervolgens in drieën. Snijd vervolgens de stroken die overblijven in plakjes.

  • Stap 3

    Was de bonen en de maïs in een vergiet en laat deze uitlekken. Haal de doperwten uit de vriezer en doe die bij de bonen en de maïs.

  • Stap 4

    Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo op laag vuur aan, voeg na ongeveer 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze in de olie van de chorizo glazig.

  • Stap 5

    Voeg vervolgens de groentes toe aan de pan en bak ze mee. Verdeel de kruiden over de pan en roer dit goed door.

  • Stap 6

    Doe de rijst in de pan en bak dit even mee tot dat deze wat glazig oogt. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen. Voeg nu beetje bij beetje het water toe en laat de rijst opnieuw rustig pruttelen tot dat het vocht opnieuw is opgenomen. Check af en toe de rijst, blijft deze hard voeg dan telkens een klein scheutje water toe en laat dit weer opnemen.

  • Stap 7

    De rijstschotel is klaar op het moment dat de rijst beetgaar is. Dien de rijstschotel op en garneer met een schep guacamole en een schep zure room.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt