Bowl – Mexicaanse rijst

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(3.7 / 5)

Een Mexicaanse bowl is een heerlijke manier om de overblijfselen van een Mexicaanse avond op te maken. In dit recept is gebruik gemaakt van opgebakken rijst, gehakt en mais salade. Ook makkelijk mee te nemen als lunch.

Ingrediënten

  • Voor de Bowl
  • Mexicaanse rijst
  • Maissalade
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Kook de zilvervliesrijst volgens de receptuur op de verpakking.

  • Stap 2

    Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan afkoelen.

  • Stap 3

    Maak tijdens het afkoelen van de rijst de mais salade. Open hiervoor het blik met mais en doe dit in een zeef of vergiet. Spoel de mais af met water en laat deze vervolgens goed uitlekken. Doe de mais daarna in een kom.

  • Stap 4

    Snijd vervolgens de bosui in kleine ringetjes, hak de koriander en de groene peper fijn en voeg dit toe aan de mais.

  • Stap 5

    Doe de eetlepels crème fraîche in een schaaltje en meng dit met de gerookte paprikapoeder, korianderpoeder en de gemalen komijn. Als dit goed gemengd is kan deze worden toegevoegd aan de mais. Knijp de halve limoen boven het mengsel uit en roer het geheel goed door.

  • Stap 6

    Maak de guacamole volgens het recept op deze website of haal kant en klare. Zet deze vervolgens nog even koud in de koelkast.

  • Stap 7

    Maak het gehaktmengsel volgens het recept op deze website. Tijdens dat deze zachtjes pruttelt, kan je de rijst gaan afmaken.

  • Stap 8

    Snipper de ui en knoflook, snijd de halve rode peper fijn en verwijder de zaadlijst. Snijd vervolgens de tomaat in kleine stukjes. Laat ondertussen een koekenpan warm worden en verhit hierin een eetlepel olie.

  • Stap 8

    Fruit de ui, knoflook, rode peper en tomaat in de pan en bak even door. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder, komijn en cayennepeper toe en bak dit op laag vuur op. Let op dat het geheel niet aankoekt en houdt het mengsel goed in beweging.

  • Stap 9

    Voeg vervolgens de rijst toe aan het mengsel in de koekenpan en schep dit goed om totdat de de rijst volledig omhult is door het mengsel.

  • Stap 10

    Verdeel de rijst over de kommen en verdeel hierover de gehakt, mais salade en de guacamole. Maak het mooi af met wat tortillachips.

Tips & variaties

  • Je kan in plaats van gehakt ook gebruik maken van de Mexicaanse kip of het vlees volledig weglaten en vervangen voor een andere topping.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt