Paella met kip en chorizo

Paella met chorizo op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4.4 / 5)

Paella is een typisch Spaans gerecht. In ons gerecht maken we paella met chorizo, kip en doperwten. De smaak is verrukkelijk en het is binnen 30 minuten te bereiden.

Ingredients

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Nutrients

Calories
625 Kcal
Eiwit
29 g
Koolhydraten
76 g
Vet
23 g

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de kippendijen in blokjes, kruid deze met kipkruiden. Bak deze op een matig vuur in een hapjespan met 2 eetlepels olie mooi bruin. Schep ze uit de pan en zet ze even afgedekt weg.

  • Stap 1

    Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak dit in de hapjespan op een laag vuur in± 5 minuten uit. Schep ze uit de pan en voeg ze bij de kip.

  • Stap 2

    Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Bak de ui en de paprika in het bakvet van de chorizo gedurende 2 tot 3 minuten.

  • Stap 3

    Voeg de rijst toe en bak al omscheppend op middel hoog vuur mee totdat alle rijstkorrels glanzen. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 1 minuut zachtjes door.

  • Stap 4

    Doe de kip samen met de chorizo weer terug in de hapjespan. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten er door. Laat de rijst zonder deksel op de pan op een zacht vuur in ± 20 minuten gaar worden. Roer regelmatig om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt