Kip Biryani uit de oven

kip biryani met een schepje raïta
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6-8
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 60 m
  • Klaar in: 1:25 h
Loading...
(4 / 5)

Comfortfood pur sang deze kip Biryani uit de oven. Vol met heerlijke geuren en smaken van onder andere garam masala en gebrande komijn!

Ingrediënten

  • Marinade
  • Biryani
  • Raita
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarde

Calories
517
eiwit
31 g

Werkwijze

  • Stap 1 - Marinade

    Doe de Grieks yoghurt, kurkuma, garam masala, kerriepoeder, zeezout en peper bij elkaar in een schaal. Leg hierin de kippendijfilets en meng dit, zodat de kip bedekt is met het mengsel. Zet de kom in de koelkast.

  • Stap 2 - Biryani

    Verwarm de oven op 220°C. Start met het eerste deel van de Biryani: het bereiden van de uien en specerijen.

  • Stap 3

    Neem een grote ovenschaal. Verspreid de uiringen over de bodem, het lijkt misschien veel, maar het slinkt tijdens de bereiding.

  • Stap 4

    Voeg alle specerijen, de knoflook, gember en het zeezout toe. Schenk zonnebloemolie over de bodem, hoeveel je nodig hebt hangt af van de grootte van de ovenschaal. Je moet met de olie de bodem van de schaal met een dunne laag kunnen bedekken. Roer alles door elkaar om de uien te bedekken en de kruiden te mengen.

  • Stap 5

    Rooster de gekruide uien 10-15 minuten in de oven tot de uien goudbruin zijn en geuren naar de specerijen. Haal de ovenschaal uit de oven en de kippendijen uit de koelkast.

  • Stap 6

    Leg de gemarineerde kippendijen, inclusief de aanhangende yoghurt in de ovenschaal en schep alles om voordat je de ovenschaal terugplaatst in de oven. Bak de kip 15 minuten.

  • Stap 7

    Haal de ovenschaal uit de oven zodra de kip begint te bruinen en voeg de gewassen rijst toe. Verdeel de rijst gelijkmatig over de kippendijen en de uien. Breng de rijst op smaak met een flinke snuf zeezout, schenk de kippenbouillon over de rijst en sprenkel de saffraanmelk erover.

  • Stap 8

    Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en zorg ervoor dat er geen openingen zijn, waardoor er stoom kan ontsnappen.

  • Stap 9

    Verlaag de oventemperatuur tot 200°C en 'stoom' de biryani in 20-30 minuten tot al het vocht is opgenomen en de rijst luchtig is. Laat de biryani 10 minuten rusten voordat je de aluminiumfolie weghaalt.

  • Stap 10

    Bestrooi de bovenkant van de biryani met de fijngehakte koriander en munt en serveer rechtstreeks uit de ovenschaal.

  • Stap 11 - Raita

    Gebruik Griekse yoghurt om een snelle raita te maken. Rasp er een halve komkommer boven. Het vocht van de komkommer zal de yoghurt iets verdunnen. Voeg geraspte knoflook, gebrande komijnpoeder, gehakte munt en zout toe. Serveer koud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt