Mexicaanse limoen kip

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(2.3 / 5)

Frisse, licht pittige mexicaanse kip. Lekker als vulling in een burrito, tortilla of taco, maar zeker ook een goede optie voor in een salade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak de kippendijen schoon en snijd deze in dunne reepjes. Leg ze in een bak of kom. Snijd vervolgens de knoflook en de koriander fijn en doe dit in een apart kommetje.

  • Stap 2

    Voeg aan de knoflook en koriander de olie, limoenrasp, limoensap, zout, komijn, suiker en de chilivlokken toe. Meng het geheel tot een mooi mengsel en verdeel dit over de kip. Roer het mengsel door de kip en laat dit enige tijd in de koelkast marineren.

  • Stap 3

    Vlak voor het opdienen verwarm je een koekenpan. Doe hier de kip in (aangezien de kip al olie heeft hoeft dit niet nog extra in de pan). Bak de kip vervolgens gaar. Voeg eventueel wat bindmiddel toe om het sap van de kip wat dikker te maken en te laten vastplakken aan de kip.

  • Stap 4

    Is de kip gaar? Dan opdienen maar! Wil je de kip verwerken in een salade? Zorg dan voor wat extra marinade en houdt daarvan wat apart voordat je de kip gaat marineren. Dit kiun je dan achteraf over de salade sprenkelen.

Tips & variations

  • Lekker met rijst en salade.

x

Wachtwoord kwijt