Saltimbocca Kip

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 30 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 40 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een variatie op de Saltimbocca con marsala met kalfsschnitzel, ook erg lekker.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng de bloem met zout en peper. Snijd het vet en alle oneffenheden van de kippendijen, leg ze tussen 2 stukken plasticfolie en sla ze voorzichtig plat. Probeer ze in een rechthoek te slaan.

  • Stap 2

    Bestrooi elke kippendij met peper. Verdeel de salieblaadjes over de kippendijen. Leg er een plak prosciutto op.Snijd de kippendijen(met de ham en salie erop) in 3 lange slierten, maar laat aan de bovenzijde een smalle strook intact. Vlecht nu de repen als een vlecht brood en zet de onderzijde vast met een cocktailprikker en bepoeder de kippendijen met bloem.

  • Stap 3

    Verhit de boter, leg de vlechten in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en mals zijn. Haal de vlechten uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm in de oven op 50ºC. Controleer de temperatuur van de oven vooraf goed!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password