Spaanse runderchipolata schotel

Spaanse chipolataschotel met groente
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(0 / 5)

Lekkere ovenschotel met runderchipolata worstjes, aardappeltjes, gegrilde groenten en chorizo. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld gegrilde groente of een salade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Was de aardappels en snijd deze in partjes of stukjes. Kook de partjes ongeveer 5 minuten. Giet de aardappels af en doe ze in een braadslee.

  • Stap 2

    Snijd de chorizo in halve plakjes (gebruik je een brede chorizo, maak er dan kwartjes van) en doe ze ook in de braadslee. Snijd de runderchipolata worstjes in drie gelijke stukken en verdeel ze tussen de aardappeltjes en chorizo in de braadslee.

  • Stap 3

    Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in brede halve ringen. Snijd de courgette door de lengte in vieren en snijd hiervan wat bredere stukken. Pel de ui en snijd deze ook in de lengte door vieren en snijd ook deze in grove stukken. Verdeel dit allemaal over de braadslee.

  • Stap 3

    Hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn en strooi dit met de rest van de gedroogde kruiden over de inhoud van de braadslee. Pel de knoflook en snijd deze fijn, verdeel deze vervolgens ook over het mengsel. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Mix het geheel met een spatel door elkaar en zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht) en bak het geheel in ongeveer 40 minuten gaar. Schep het geheel om de 10 minuten even om.

Tips & variaties

  • Lekker met gestoofde courgette.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt