Het basisrecept voor een echte klassieke kroket zoals de echte banketbakker hem maakt.
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Bak het rustig even aan zodat de bloem gaar wordt. De de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de gelatine toe en los al roerend op. Let op dat de saus niet meer kookt!
Klop de eidooiers los met de room en voeg dit toe. Roer op dit punt een gegaard ingrediënt toe aan dit mengsel. Dit kan zijn rundvlees, groenten, stukjes kip. Zorg ervoor dat alles mooi klein gesneden is!
Stort de vulling uit op een met olie ingesmeerde plaat en dek het af met vershoudfolie. Laat voor het beste resultaat minstens 1 nacht in de koelkast rusten.
Afwerking: Bekleed een snijplank met bakpapier en leg hierop de vullingen. Bestrooi met een beetje bloem en snijd uit de vulling een +/- 16 kroketjes. Wentel door de bloem, eieren en paneermeel. Laat alles nog een uurtje opstijven in de koelkast.
Frituur de kroketjes goudbruin op 180°C.