*** Moeilijk

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2,5 dl water
  • 100 g boter
  • 180 g bloem
  • 4 - 5 eieren
  • Mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Soezendeeg

Basisrecept voor 30 kleine of 20 grote soezen. Lekker om te vullen met slagroom of met ijs als dessert.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 g witte chocolade
  • 65 ml room
  • 200 ml half opgeklopte room
  • 65 ml melk
  • 1 gelatineblaadje
  • 1 tl vanille extract
  • 1/3 ananas

Witte chocoladecrème met ananas

Heerlijke romige witte chocoladecrème met stukjes ananas.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 zeebaarsfilets (elk +/- 150 g zonder vel)
  • 250 g rode bieten
  • 100 g wortelen
  • 100 g koolrabi
  • Laurierblaadje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 jeneverbessen

Zeebaars met ratatouille van rode biet

Heerlijk visgerecht dat het erg goed doet op een feestdag.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g zeebaars filet
  • 8 plakken spek (pancetta)
  • 4 takjes rozemarijn
  • bloem
  • mosterd
  • olijfolie
  • handje fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • 8 satéstokjes

Zeebaars met spek en rozemarijn

Een gerecht met een lekker stukje vis en bedoeld voor 4 personen. Je kunt in dit gerecht de pancetta ook kunnen…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 0.5 l. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 120 g. gemalen Emmentaler
  • 60 g. gemalen Parmezaan
  • 300 g. witlof
  • 200 g. magere ham
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – witlof ham-kaas

Een fantastische culinaire smaaksensatie gebaseerd op de klassieke kaaskroket. De witlof ham-kaaskroket, een kroket voor de echte fijnproever.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g ongezouten boter
  • 110 g bloem
  • 500 ml melk
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 10 g geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 480 g Runder riblap
  • 1 Rundvlees bouillonblokje
  • 2 eidooiers
  • 80 ml room
  • Peper en zout
  • 75 g bloem (afwerking)
  • 75 g paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – Rundvlees

Het basisrecept voor een echte klassieke rundvleeskroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

(1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 500 ml. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 120 g gemalen Emmentaler
  • 60 g gemalen Parmezaan
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – Kaas

De enige echte klassieke kaaskroket. Een echte smaaksensatie om je vingers bij op te eten.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 0.5 l. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen

Het basisrecept voor een echte klassieke kroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 preistronk, in grove stukken
  • 1/2 struik bleekselderij in grove stukken
  • 1 ui, gehalveerd
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 100 g kipfilet in stukjes
  • paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 el creme fraîche

Gevogeltebouillon met quenelles van kip

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse quenelles zorgen voor een Kerstcachet.

(0 / 5)
Baklava op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kilo Filodeeg
  • 200 gram grof gehakte walnoten
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 60 g boter
  • 1 dl. water
  • 75 g suiker
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • Vanille essence of poeder
  • 2 eetlepels citroensap

Baklava

Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat veelal uit een combinatie van noten,…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt