Beef Shanghai boontjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Beef Shanghai is een heerlijk gerecht en snel te maken, zonder zakjes en pakjes!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de prei in ringen, was deze schoon en laat uitlekken in een vergiet. Snipper vervolgens de ui en maak de knoflook zeer fijn. Rasp de gember of maak gebruik van djahé (gemberpoeder of gemberpasta). Fruit de ui, knoflook en gember in een hapjespan in twee eetlepels olijfolie zachtjes aan. Voeg vervolgens de sambal en de tomatenpuree toe en laat dit even zachtjes mee bakken.

  • Stap 2

    Gehakt toevoegen en op een middelmatig vuur rul bakken (gehakt blijven doorscheppen tot het helemaal uit elkaar valt en gaar is). Breng in een andere pan ruim water aan de kook voor de bami of mie!

  • Stap 3

    Voeg nu de prei, ketjap, gula djawa, worcestershire saus, paprikapoeder en cayennepeper toe aan het geheel. Vul het geheel aan met 100 tot 200 ml water om wat meer saus te krijgen en laat het nog even zachtjes doorgaren met de deksel op de pan (niet koken!). Roer af en toe even door en kijk of de gula djawa is opgenomen in de saus. Eventueel nog even verder op smaak brengen met wat zout of peper.

Tips & variaties

  • Ik heb de 500 g prei vervangen voor 1 prei, 3 paprika's en 300 g sperzieboontjes.

  • Voor een milde variant laat je de cayennepeper weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

x

Wachtwoord kwijt