Beef Shanghai is een heerlijk gerecht uit de categorie Wereldgerechten. Dit gerecht is snel te maken, ook zonder zakjes en pakjes!
Snijd de prei in ringen, was deze schoon en laat uitlekken in een vergiet. Was de paprika en snijd deze in dunne reepjes.
Snipper vervolgens de ui en maak de knoflook zeer fijn. Rasp de gember of maak gebruik van djahé (gemberpoeder of gemberpasta).
Kook ondertussen water voor de sperziebonen (vers of diepvries) en kook deze totdat ze beetgaar zijn.
Fruit de ui, knoflook en gember in een hapjespan in twee eetlepels zonnebloemolie zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en bak het op een middelmatig vuur rul (gehakt blijven doorscheppen tot het helemaal uit elkaar valt en gaar is).
Breng in een andere pan ruim water aan de kook voor de bami of mie! Kook de mie of bami volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg nu de prei, paprikareepjes, ketjap, gula djawa, worcestershire saus, paprikapoeder en cayennepeper toe aan het geheel. Vul het geheel aan met 100 tot 200 ml water om wat meer saus te krijgen en laat het nog even zachtjes doorgaren met de deksel op de pan (niet koken!). Voeg als laatste de sperziebonen toe aan het geheel. Roer af en toe even door en kijk of de gula djawa is opgenomen in de saus.
Eventueel nog even verder op smaak brengen met wat zout of peper of een groentebouillonblokje.
Als de mie of bami gekookt is, giet dit af en doe dit in een bord. Doe hier bovenop de beef Shanghai. Eet smakelijk!
Voor een milde variant laat je de cayennepeper weg.