Javaanse satésaus

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Heerlijke satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker voor bij de saté en snel te maken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe de olie, knoflook, peper en gember in de pan (liefst een steelpan) en daarna de tomatenpuree. Zet het vuur zacht om aanbranden te voorkomen.

  • Stap 2

    Doe de pindakaas erbij en blijf goed roeren. Roer totdat de pindakaas een gladde structuur heeft. Als het dikker wordt, voeg dan geleidelijk de kokosmelk en de melk erbij.

  • Stap 3

    Vervolgens ketjap en azijn erbij. Als laatste voeg je de laos toe. Blijven roeren. Als de saus te dik is, voeg er dan nog wat melk aan toe. Voeg op het laatst zout naar smaak toe.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password