Oregano Wilde marjolein – Kruiden

Omschrijving

Oregano heeft een krachtige, pittige smaak. Je kunt het in veel gerechten gebruiken.

Een andere benaming voor oregano is wilde marjolein, niet te verwarren met echte marjolein.

Oregano heeft een ontstekingsremmende werking en zit vol met antioxidanten. Daarnaast bevat het relatief veel vitamine K, ijzer en calcium.

Gebruik

Oregano is een kruid dat vers of gedroogd goed smaakt. Het is krachtige, pittige en licht bitter van smaak en je kunt het in vele gerechten gebruiken.
Oregano gaat goed samen met kaas en tomaat zoals een Italiaanse pizza’s of een tomatengerechten. Oregano is evenals tijm een mediterrane, kleine heester en wordt vooral in de Griekse en Italiaanse keuken gebruikt.

In Griekenland wordt het veel gebruikt in salades met olijfolie en citroen als dressing over visgerechten of groenten- en vleesgerechten.Ook in de Mexicaanse keuken wordt er veel Oregano gebruikt, de Spanjaarden en Portugezen brachten het daarheen. Zo is Oregano een belangrijk onderdeel van Mexicaanse chilipoeder.

Oregano thee, Thé rouge
De thee van oregano heet Thé Rouge is een tonicum en verlicht spierkrampen, hoest, hoofdpijn en menstruatiepijn. De bladeren van wilde marjolein brengt men op zwellingen en een stijve nek aan en zijn ontsmettend.

Heerlijk om:

  • Een simpele tomatensaus mee op smaak te brengen.
  • Te strooien over een homemade pizza.
  • Een broodje mozzarella-tomaat-basilicum mee af te maken!
x

Wachtwoord kwijt