Cayennepeper – Kruiden
Omschrijving
Cayennepeper wordt vers, gedroogd of in poedervorm als specerij gebruikt in gerechten uit verschillende Aziatische landen. Het wordt als basis gebruikt in diverse hete sauzen en drankjes.
Cayennepeper is rijk aan vitamine K en C en de mineralen kalium en mangaan. Het zou bovendien kunnen helpen bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel. Is je maaltje een beetje flauw? Een snufje cayenne peper doet wonderen!
Gebruik
Cayennepepers zijn te verkrijgen in de vorm van gedroogde pepers. Deze pepers zijn zeer heet (scherp) van smaak. In de Indiase keuken gebruikt men ze wel in curry’s en in de Mexicaanse keuken in stoofvleespotten. De pepers zijn ook gedroogd en vermalen in de vorm van poeder te koop. Dit wordt in tal van gerechten gebruikt, zoals vlees- en visgerechten, eiergerechten, sauzen en groentes.
Heerlijk om:
- Te verwerken in een frittata
- Te mengen door homemade rauwe chocolade!
- Zelfgemaakte chocolademelk van bijvoorbeeld amandelmelk, cacaopoeder en ahornsiroop mee op te spicen.