Scholfilets in Piazzaiola

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(5 / 5)

Een licht Italiaans gerecht met een tomaten- en olijvensaus. Dit gerecht is heerlijk met een zachte vis zoals schol of tongscharfilet.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een hapjespan). Snijd de knoflook fijn en pureer de zongedroogde tomaten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, gepureerde zongedroogde tomaten, knoflook en oregano toe en breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Roer het geheel goed door en laat het +/- 20 minuten met de deksel op de pan sudderen tot er een dikke saus ontstaat.

  • Stap 2

    Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en strooi wat zout en peper aan beide kanten van de vis. Bestrooi de filets licht met wat bloem. Laat wat boter warm worden in een koekenpan en bak de filets op middelmatig vuur 2 minuten aan iedere kant. Leg de filets vervolgens in een ovenschaal. Verwarm de oven vast voor op 180 °C hetelucht.

  • Stap 3

    Voeg de olijven toe aan de saus en giet deze over de vis. Zet de ovenschaal nog ongeveer 10 á 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer daarna direct met bijvoorbeeld een lekkere salade en brood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt