Pasta pesto

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(3.3 / 5)

Romige pasta met vers gemaakte pesto. Klaar in een handomdraai. Eventueel aan te vullen met kip of krokant gebakken ham voor een touch of meat.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Zet een pan water op en breng deze aan de kook. Zorg voor ruimkokend water zodat de pasta de ruimte heeft om te koken. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak verse pesto, gebruik hiervoor dit recept. Geen tijd om pesto te maken? Een bakje of potje kan natuurlijk ook worden gebruikt.

  • Stap 2

    Snipper een ui en fruit deze in een ruime hapjespan in een scheut olijfolie. Snijd de de cherrytomaatjes door midden en snijd de puntpaprika in dunne reepjes. Wanneer de ui glazig is voeg je de helft van de cherrytomaatjes en de hele puntpaprika toe. Voeg vervolgens de eetlepels pesto toe aan het mengsel en bak dit even mee. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en laat deze al roerend smelten in het mengsel. Is het mengsel te dik? Voeg dan kookroom toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

  • Stap 3

    Giet de pasta nadat deze gekookt is af en voeg de pasta toe aan de saus. Voeg de rest van de tomaatjes toe en roer het geheel goed door elkaar. Verdeel de pasta naar behoefte op de borden en garneer met een handje rucola en geraspte/geschaafde parmezaanse kaas. Bon apetit!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt