Bourgondische rundvleespasteitjes

  • Hoeveelheid: 24
  • Portie: 12
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 1:55 h
  • Klaar in: 2:10 h
Loading...
(5 / 5)

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij de fetataartjes handig bij verjaardagen, feesten of andere gelegenheden. Dit recept is voor 24 pasteitjes. Veel succes met koken van onderstaand recept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de helft van de olie in een grote pan en bak het rundvlees in porties in 5 minuten op hoog vuur bruin. haal het vlees uit de pan en zet het apart. doe de rest van de olie in de pan en bak de ui, pancetta en knoflook in 3-4 minuten zacht. Doe het vlees weer in de pan en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Dek alles af en laat het 50-60 minuten zachtjes koken tot het vlees mals is. Haal de deksel van de pan en laat alles nog 30 minuten koken tot de saus is ingedikt. Laat het vervolgens afkoelen.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat in de oven. Vet een mini-muffienbakblik met 24 vormpjes in en rol het deeg ui tot een dunne lap. Steek met een uitsteekvorm van 7 cm doorsnee 24 rondjes uit het deeg. Doe hetzelfde met een uitsteekvorm van 5,5 cm. leg in elk muffinvormpje een van de grote rondjes en vul de bakjes met het afgekoelde vleesmengsel.

  • Stap 3

    Maak de randen van de kleine deegrondjes vochtig en leg ze op de vulling, zodat de pasteitjes worden afgesloten. Bestrijk het deeg met ei, zet het muffinbakblik op de hete bakplaat en bak de pasteitjes in 25 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

x

Wachtwoord kwijt