Bijgerecht

Schnitzel met brie op een bedje van rucola Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 schnitzels
  • 4 plakken brie
  • 2 el honing
  • 50 g rucola
  • 1 handje pecannoten
  • 16 semi zongedroogde tomaatjes

Schnitzel met brie en honing

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Tijmsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode port
  • 150 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maizena
  • 3 el water

Rode portsaus met tijm

Een zachte rode portsaus met tijm en een extra zoetje van honing. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij kip of schnitzels en…

(5 / 5)
Schnitzel met geitenkaas en tijmsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode port
  • 150 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 2 schnitzels
  • 4 rondjes geitenkaas (zachte)
  • 4 plakken katenspek

Schnitzel met geitenkaas en rode portsaus

Vind jij in een restaurant eten ook zo lekker? Deze schnitzel met geitenkaas omhuld in katenspek en een zacht zoete rode…

(4 / 5)
Jagersaus met champignons Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • ½ tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1 el maizena
  • 3 el water

Jagersaus

Deze Oostenrijkse jagersaus of jachtsaus (jägersaus) is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons. De saus heeft een zacht…

(5 / 5)
Kip Korma met rijst Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • ½ tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl garam masala
  • 2 el arachideolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl kurkuma
  • 1 sjalotje of 1 tl uien poeder
  • ½ tl zeezout
  • 250 g kipdijfilet
  • 150 ml kookroom
  • Santen (kokos)

Kip Korma

Heerlijke zelfgemaakte Kip Korma zonder zakje of pakje. Houd je ook zo van curry’s? Maak dan eens deze milde Indiase curry…

(4.2 / 5)
Whiskysaus op een lepel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el whisky
  • Peper en zout

Schotse Whiskysaus

Zelfgemaakte Whiskysaus met Schotse Whisky, lekkerder dan dit hebben wij het nog niet eerder geproefd. Deze saus is makkelijk te maken…

(3.5 / 5)
Vegetarische tortilla gesneden op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 g aardappels
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 g doperwtjes festini (van Bonduelle)
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie

Tortilla – vegetarisch

De tortilla de patatas, is een van origine Spaans gerecht. De tortilla is ook wel een dik omelet gevuld met aardappels…

(5 / 5)
Champignontapenade op een antipastiplank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 tl truffelolie
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Champignontapenade

Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.

(4 / 5)
Soutzoukakia in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el gesneden verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Mespunt kruidnagel
  • Zout en peper
  • 30 g paneermeel of 1,5 wit broodje (zonder kost)
  • 2 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie om te bakken
  • 1 blik tomaten
  • ½ tl suiker
  • 1 el oregano
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Soutzoukakia

Soutzoukakia zijn Griekse gehaktballen met een ovale vorm in een kruidige tomatensaus. Het is één van mijn favorieten Griekse vleesgerechten. Er…

(2.3 / 5)
Courgetteballetjes op een antipasti plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 240 g geraspte courgette
  • 40 g panko
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 5 g verse oregano
  • 5 g verse peterselie
  • 5g verse basilicum
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

Courgetteballetjes

Deze balletjes van courgette zijn heerlijk als snack of als vegetarische balletjes in een pastasaus. De courgetteballetjes zijn als snack lekker…

(5 / 5)
Nasi goreng op bord met komkommer en sate Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Laos
  • 0,5 tl Trassi
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 4 el ketjap
  • 1 groentebouillonblokje

Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken…

(5 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el abrikozenjam
  • 2 tl Surinaamse kerriepoeder
  • 2 augurkschijven (slices) of 1 augurk

Kerriesaus

Met deze kerriesaus hebben wij kennis gemaakt tijdens een barbecue bij Miranda. Sindsdien maken wij gebruik van haar recept. Als extraatje…

(5 / 5)
Bbq saus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el curry
  • 2 el salsasaus
  • 2 el azijn
  • 50 ml water
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el maizena

Barbecuesaus – snel

Een snelle barbecuesaus, in het leven geroepen doordat de fles met kant en klare barbecuesaus op was. Deze snelle saus komt…

(5 / 5)
Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 1 soeplepel met basis van de soep
  • 2 geroosterde paprika's uit pot
  • 2 trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Italiaanse balletjes in paprikasaus

Deze balletjes zijn top voor op een tapasplank. De saus is gemaakt van de basis voor de geroosterde paprika-tomatensoep en is…

(3 / 5)
x

Wachtwoord kwijt