Loaded hummus

hummus aangekleed met groente en pita
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 2
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Deze Loaded hummus is vers, luchtig, romig en zeer rijk van smaak. Eenmaal zelf gemaakt en je wilt nooit meer anders. Deze loaded hummus is afgetopt met onder andere komkommer, sjalot en geroosterde bloemkool. Serveer met stukjes pita en je hebt een prima voorgerecht.

Ingrediënten

  • Hummus
  • Toppings
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Spoel de kikkererwten even af in een vergiet en laat deze uitlekken.

  • Stap 2

    Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en vermaal totdat er een zachte substantie ontstaat.

  • Stap 3

    Heb je nog niet de juiste dikte of smeuïgheid bereikt? Voeg dan telkens wat meer water toe, totdat de hummus de voor jou juiste dikte heeft. Bewaar de Hummus tot gebruik in de koelkast.

  • Stap 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Stap 5 - Toppings

    Portioneer de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie, Baharatkruiden en de geroosterde paprikapoeder en hussel goed door elkaar.

  • Stap 6

    Ontdoe de sjalotten van de schil, snijd doormidden en trek de verschillende lagen van de sjalot van elkaar. Doe dit naast de bloemkool in de ovenschaal.

  • Stap 7

    Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten in de oven in 15 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven en laat de groenten een beetje afkoelen.

  • Stap 8

    Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes totdat deze goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even afkoelen.

  • Stap 9

    Was de komkommer, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.

  • Stap 10

    Schep de hummus op een bord of schaal en verdeel deze hierover. Besprenkel de hummus met wat goede olijfolie en strooi er wat geroosterde paprikapoeder overheen. Verdeel vervolgens de komkommer, pijnboompitjes, sjalotten en geroosterde bloemkool eroverheen.

  • Stap 11

    Verkruimel als laatste de feta over de hummus. Serveer eventueel met wat stukjes pita of naan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt