Appelmoes in schaaltje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4-5
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Wat is er nu lekkerder dan appelmoes? Natuurlijk zelfgemaakte verse appelmoes! Onze appelmoes is heerlijk bij bijvoorbeeld onze hachee, maar ook als nagerecht is het genieten.

Appelmoes kun je ook goed bewaren. Zorg er wel voor dat de pot waarin je de appelmoes wilt bewaren goed schoon is. Dat wil zeggen dat de pot is uitgekookt, maar ook dat je schoon keukengerei gebruikt.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Schil de appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.

  • Stap 2

    Neem een ruime pan en doe hierin de appels samen met de citroensap, water, suiker, kaneel en kardemom.

  • Stap 3

    Breng dit aan de kook. Zodra het kookt draai je het vuur laag. Laat de appelmoes nu ongeveer een klein half uurtje zacht pruttelen (af en toe even roeren). Als je ziet dat het te droog wordt, voeg dan een beetje water toe.

  • Stap 4

    Wil je een wat grovere appelmoes, dan stamp je de appelmoes fijn. Wil je een gladde appelmoes gebruik dan de staafmixer.

  • Stap 5

    Wil je de appelmoes wat langer bewaren, doe deze dan in een schone (uitgekookte) pot met deksel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt