Deze stoofpeertjes laten een volle smaak van vanille, kaneel en anijs achter in de mond.
Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis.
Doe de geschilde en gesneden peertjes in een grote pan en voeg de port en het water toe.
Snijd de vanillepeulen in de lengte door en voeg deze samen met de kaneelstokjes toe aan de stoofpeertjes. Doe eventueel de steranijs en kruidnagel in een theefilter, dit voorkomt zoekwerk bij het verwijderen (verkrijgbaar bij de supermarkt).
Laat het geheel met de deksel op de pan op een matig vuur stoven voor 1,5 uur. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat het nu nog 1 uur stoven, zodat het vocht wat kan inkoken. Let op dat er wel vocht overblijft!
Als de peertjes lekker zacht zijn zet dan het vuur uit en haal de peertjes met een schuimspaan uit de pan. Verwijder de vanillepeulen, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels uit het vocht.
Filter eventueel het vocht door een zeef en breng het aan de kook en bind het met wat maïzena. Wij gebruiken altijd maïzena express, deze klontert niet en kan direct worden toegevoegd.