Pastasaus Sardanese – traditioneel

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 1:30 h
  • Klaar in: 1:50 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijke Italiaanse pastasaus van Sardinië gemaakt volgens traditioneel familierecept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui en knoflook brunoise (in kleine blokjes). Doe wat olie in een pan en fruit de ui op een middelmatig vuur glazig. Hierdoor komt de smaak goed vrij.

  • Stap 2

    Kruid het poulet met kruidenmix voor varkensvlees. Bak dit in de olie op hoog vuur goudbruin. Voeg hier vervolgens de ui en de knoflook aan toe en laat het op een middelmatig vuur zachtjes even meebakken.

  • Stap 3

    Voeg nu de tomatenblokjes, Italiaanse tuinkruiden, suiker, laurierblaadjes, het water en de twee bouillonblokjes toe aan het geheel. Breng dit rustig aan de kook en laat het vervolgens minimaal 60 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan. Roer af en toe even door de pan en kijk na +/- 60 minuten of de olie al bovenop de tomatensaus komt drijven. Als dit zo is en de saus heeft een mooie binding dan is hij klaar om te serveren Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 4

    Kook nu de pasta, volgens de aanwijzing op de verpakking, beetgaar. Doe een laagje van de afgegoten pasta in een schaal en doe hier ruim tomaten saus over en bestrooi dit met Parmezaan of Grana Padano. Herhaal dit en eindig met tomatensaus en kaas. Buon Appetito

Tips & variaties

  • Als er nog pastasaus over is dan kun je dit nog een paar dagen in de koelkast bewaren. De pastasaus is ook goed in te vriezen en daardoor langer houdbaar.

x

Lost Password